11 Νοε 2016

Βόλος-Παρουσίαση του βιβλίου «Οι ιστορίες του Σάββα – Πώς να επιβιώσετε από τους γονείς όταν πάτε σχολείο»

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου

Η πρόσκληση για την παρουσίαση του βιβλίου 


Ο Βασίλης Αναγνωστόπουλος, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, εμπνευστής και πρόεδρος του Κέντρου Μαγνησιωτών Συγγραφέων, προλόγισε την παρουσίαση του βιβλίου στη κατάμεστη αίθουσα του βιβλιοπωλείου Παιδεία.

Οι δύο βασικοί ομιλητές της παρουσίασης ο Κώστας Μάγος, επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και ο Διονύσης Λεϊμονής, φιλόλογος και συγγραφέας, λίγο πριν αρχίσει η παρουσίαση. Οι ομιλίες τους ήταν εξαιρετικές. Εύστοχες, προσεγμένες και είχε προηγηθεί μεγάλη έρευνα. (Τις έχω ηχογραφήσει. Όταν κάνω απομαγνητοφώνηση, θα αναρτήσω τα βασικά σημεία).

Η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα συντόνισε την παρουσίαση.

Στο πάνελ της παρουσίασης η συγγραφέας του βιβλίου Τασούλα Τσιλιμένη, ο Διονύσης Λεϊμονής, η Ροσσάνα Πόπωτα, ο Κώστας Μάγος και η εικονογράφος, εγώ.

Η παρουσίαση έκλεισε με τα παιδιά της πρώτης τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου και τη διευθύντρια Δέσποινα Μουζαλά, που όχι μόνον είχαν διαβάσει το βιβλίο, αλλά πρόφτασαν να ετοιμάσουν και δύο βιβλία με ζωγραφιές εμπνευσμένα από τις ιστορίες του Σάββα.

Η δεύτερη συνάντηση-έκπληξη
Το απόγευμα, καθώς μιλούσα στους μεταπτυχιακούς φοιτητές, έκανα μια διαπίστωση. Ο Μάνος Κοντολέων έχει... μερίδιο ευθύνης στη διαμόρφωση ενός από τους χαρακτήρες των κόμικς μου. Και μάλιστα είπα: «Αυτό πρέπει οπωσδήποτε να το μάθει. Το βράδυ θα τον πάρω τηλέφωνο». Μπαίνοντας στον χώρο της παρουσίασης μαντέψτε ποιον είδα; Τον Μάνο Κοντολέων! Συνομιλούσε φιλικά με τον Βασίλη Αναγνωστόπουλο.

Μάνος Κοντολέων και Βασίλης Αναγνωστόπουλος

Μετά την παρουσίαση
Η παρέα μας (όχι ολόκληρη, γιατί κάποιοι έπρεπε να ταξιδέψουν) μεταφέρθηκε σ' ένα τσιπουράδικο και η βραδιά έκλεισε με τσίπουρα. Μετά γλυκάνισου οι μεν, άνευ γλυκάνισου οι δε. Χωριστήκαμε. Αλλά στο κέφι, στους μεζέδες και στη συζήτηση ήμασταν σε απόλυτη συμφωνία. 

Γιώτα Κούγιαλη και Διονύσης Λεϊμονής

Χαμογελάμε και συζητάμε.

Όλες οι μέρες του ταξιδιού στον Βόλο



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου