Άλλες μεταφράσεις
Το σπίτι στα σύνορα του κόσμου
The House on the Borderland
του William Hope Hodgson
Εκδόσεις Πορτοκάλι, 2007

Ένα απομονωμένο σπίτι με σκοτεινή φήμη στη Δυτική Ιρλανδία πολιορκείται από βδελυρά όντα ενός άλλου κόσμου, που αναδύονται από μία κρυμμένη άβυσσο... Ένας Αναχωρητής ταξιδεύει στο μέλλον μέχρι την καταστροφή του ηλιακού συστήματος και πέρα απ' αυτήν... Ακατονόμαστοι κίνδυνοι παραμονεύουν στο σύνορο που χωρίζει την πραγματικότητα που νομίζουμε ότι γνωρίζουμε, από την άλλη, τη φρικτή κι αλλόκοτη που επιμένουμε να αγνοούμε.
Σύμφωνα με τον H.P.Lovecraft το έργο κατατάσσεται «στην αφρόκρεμα των κλασικών έργων».

ΕΔΩ μπορείτε να διαβάσετε τα τρία πρώτα κεφάλαια και ΕΔΩ να δείτε περισσότερες πληροφορίες για τον μυστηριώδη Αναχωρητή και τον κόσμο του.
William Hope Hodgson
Ντετέκτιβ Καρνάκι-κυνηγός φαντασμάτων
Carnacki, the Ghost Finder
του William Hope Hodgson
Υπό έκδοση

Ο Καρνάκι, ντετέκτιβ του υπερφυσικού, πρωταγωνιστεί σε εννέα περιπέτειες. Στις οκτώ από αυτές καλείται να διερευνήσει κάποιο μυστήριο, του οποίου τα αίτια μπορεί να είναι υπερφυσικά ή εντελώς φυσικά ή ένας συνδυασμός. Και μόνον στην τελευταία ιστορία καλείται να λύσει ένα αστυνομικό πρόβλημα.
Οι περιπέτειες είναι ατμοσφαιρικές, με μυστήριο που πυκνώνει και αγωνία που κορυφώνεται. Ένα δαχτυλίδι που ανοίγει μια πύλη ανάμεσα στον κόσμο μας και σ' έναν παράλληλο μοχθηρό κόσμο, ένα σπίτι που στάζει αίμα, ένα εγχειρίδιο που ενεργεί με δική του βούληση, ένα δωμάτιο με φριχτό παρελθόν που μια κακόβουλη δύναμη του δίνει υπερφυσικές ιδιότητες... Ο ήρωας δοκιμάζει τα ίδια συναισθήματα με τον αναγνώστη. Παρόλο που είναι θαρραλέος, δεν είναι ατρόμητος. Δεν διστάζει να δηλώσει τα συναισθήματά του: ότι τον κυρίεψε φόβος, ότι θα ήθελε να το βάλει στα πόδια ή ότι αισθάνθηκε σαν βλάκας με πατέντα.
Ο Καρνάκι είναι ανοιχτόμυαλος και απροκατάληπτος. «Ποτέ δεν επέτρεψα και ούτε θα επιτρέψω στον εαυτό μου να υποτιμήσει κάτι, επειδή τυχαίνει κάποιοι να το κοροϊδεύουν. Ρωτάω κι έχω τα μάτια μου ανοιχτά», δηλώνει από την πρώτη ιστορία.
Για να διερευνήσει τα μυστήρια χρησιμοποιεί διάφορες μεθόδους και τεχνικές (τη φωτογραφία, που όπως λέει αποκαλύπτει πράγματα που δεν έχει δει το μάτι, την προστατευτική δύναμη της ηλεκτρικής πεντάλφας και όσα η τεχνολογία της εποχής μπορεί να του προσφέρει). Ανατρέχει στο χειρόγραφο Ζίγκσαντ, στη μονογραφία του Χάρζαν και στις διαλέξεις του καθηγητή Γκάρντερ με τρόπο τόσο πειστικό, ώστε οι αναγνώστες πίστεψαν ότι υπάρχουν πραγματικά. Είναι δημιουργήματα της φαντασίας του συγγραφέα, όπως το Νecronomicon είναι δημιούργημα του H.P. Lovecraft.
Η πολυσυζητημένη ιστορία «Ο χοίρος» παραπέμπει άμεσα στα βδελυρά γουρούνια που συναντήσαμε στο Σπίτι στα Σύνορα του Κόσμου, ενώ παράλληλα κρύβει ένα μυστήριο πίσω από το μυστήριο που καλείται να διαλευκάνει ο Καρνάκι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου