11 Νοε 2016

Βόλος – Συναντήσεις, γνωριμίες και γενέθλια

Τρίτη 1 Νοεμβρίου
Είχα καιρό να ταξιδέψω λόγω εκείνου του κατάγματος, αλλά μόλις αποκαταστάθηκε η βλάβη, δέχτηκα με χαρά την πρόσκληση της Τασούλας Τσιλιμένη, αναπληρώτριας καθηγήτριας του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για μία διάλεξη (παρουσίαση του θέματος «Επάγγελμα σκιτσογράφος» και εργαστήρι) στους μεταπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος Προσχολικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Η μέρα ήταν ηλιόλουστη, η διαδρομή ευχάριστη κι εγώ είχα μεγάλα κέφια. On the road again ♫.
Ούτε που κατάλαβα πότε έφτασα στον Βόλο. Εκεί με περίμενε γιορτή. Κυριολεκτικά. Με εκλεκτή παρέα σ' ένα εύθυμο τραπέζι γιορτάσαμε τη συνάντησή μας και τα γενέθλια του Βασίλη Αναγνωστόπουλου.

Βασίλης Αναγνωστόπουλος, Τασούλα Τσιλιμένη κι εγώ.
Πολύ χαρούμενοι για τη συνάντησή μας!
Επιτέλους γνώρισα την Τασούλα Τσιλιμένη. Με τις ευκολίες που μας δίνει το διαδίκτυο συνεργαστήκαμε από απόσταση στο βιβλίο της «Οι ιστορίες του Σάββα-Πώς να επιβιώσετε από τους γονείς όταν πάτε σχολείο» που κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες από τις εκδόσεις Πατάκη. Είχε ήδη προγραμματιστεί η παρουσίασή του σε κεντρικό βιβλιοπωλείο της πόλης και ήταν θαυμάσια ευκαιρία να παρευρίσκονται και οι δύο δημιουργοί του βιβλίου.


Εγώ, η Τασούλα Τσιλιμένη και ο Κώστας Μάγος.
Η συνάντηση με τον Κώστα Μάγο ήταν μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις που μου επιφύλαξε αυτό το ταξίδι. Είχαμε συνεργαστεί πριν από χρόνια στη δημιουργία μιας σειράς βιβλίων του προγράμματος εκπαίδευσης των παιδιών της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης. Τα βιβλία αυτά είχαν γίνει με αγάπη και συγκίνηση, γιατί με τη Θράκη –και ιδιαίτερα με την Κομοτηνή– με δένουν μερικά ευτυχισμένα χρόνια. Ειδωθήκαμε με χαρά ύστερα από τόσον καιρό, θυμηθήκαμε και είπαμε πολλά.


Φουουου το κεράκι! Πολύχρονος κι ευτυχισμένος, κύριε Αναγνωστόπουλε!


Εδώ όλοι οι εκλεκτοί συνδαιτημόνες. Από αριστερά:
Γιώτα Κούγιαλη, εκπαιδευτικός, συγγραφέας και γραμματέας του Κέντρου Μαγνησιωτών Συγγραφέων (ΚΕΜΑΣΥ)
Ελένη Κονταξή (χαμογελαστή ξανθιά πίσω από τη Γιώτα), φιλόλογος, διδάκτωρ λογοτεχνίας και επιμελήτρια πανεπιστημιακών εκδόσεων
Μαίρη Τσουβαλά, επίκουρη καθηγήτρια κίνησης-δημιουργικής έκφρασης και εκπαίδευσης
Βασίλης Αναγνωστόπουλος, ομότιμος καθηγητής παιδικής λογοτεχνίας του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, εμπνευστής και πρόεδρος του ΚΕΜΑΣΥ
Τασούλα Τσιλιμένη, συγγραφέας, αναπληρώτρια καθηγήτρια Προσχολικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πρόεδρος του ΠΟΦΑ (Πανελλήνιος Όμιλος Φίλων Αφήγησης)
Δέσποινα Μουζαλά, φιλόλογος και διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου
Τέτη Σώλου, σκιτσογράφος, συγγραφέας και μεταφράστρια του Λευκάδιου Χερν
Κώστας Μάγος, συγγραφέας και επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Ο άνθρωπος πίσω από την κάμερα είναι η Νατάσα Καρακατσάνη, συνεργάτιδα του Εργαστηρίου Λόγου και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, συγγραφέας και εξαιρετική φωτογράφος.


Όλες οι μέρες του ταξιδιού στον Βόλο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου