11 Μαρ 2016

Απόκριες στην Κοζάνη-Sourd Games

Παρασκευή 11 Μαρτίου, πρωί
Ένατη μέρα της Κοζανίτικης Αποκριάς
Sourd Games


Όλα τα Σουρδάκια της πόλης παίρνουν μέρος στα Sourd Games, στα παιχνίδια των Σούρδων, που διοργανώνουν οι Πρόσκοποι και το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Κοζάνης. Μαζεμένα στην κεντρική πλατεία δίνουν τον όρκο και ύστερα ξεχύνονται σε ομάδες στα διάφορα σημεία όπου παίζεται το κάθε παιχνίδι. Κατόπιν θα γυρίσουν στην πλατεία όπου θα ανακηρυχτεί ο μεγάλος νικητής.

Περιμένω την έναρξη των Sourd Games μαζί με την αντιδήμαρχο περιβάλλοντος Ελένη Τασοπούλου και την Ελένη Σιούστη μέλος του Δ.Σ. του ΟΑΠΝ απολαμβάνοντας έναν καφέ στη λιακάδα.

Κάποιες παίκτριες περιμένουν την έναρξη χορεύοντας.

Η δραστήρια και αγαπητή Φάνη Φτάκα, αντιδήμαρχος πολιτισμού και πρόεδρος του ΟΑΠΝ, θα κηρύξει την έναρξη και τη λήξη των Sourd Games φορώντας καπελάκι-πασχαλίτσα.

Όλοι όσοι συμμετέχουν στα Sourd Games φοράνε ίδιες μπλούζες. 

Τα παιχνίδια εξελίσσονται στους πεζόδρομους γύρω από την πλατεία Νίκης.
Έξω από το δημοτικό σχολείο Χαρίσιος Μούκας.

Παρτάλια fashion.

Η ομάδα στον πεζόδρομο έξω από το Public.

Στον πεζόδρομο έξω από τον Άγιο Νικόλαο.

Οι Κοζανίτες, πιστεύοντες και μη πιστεύοντες, σταματούν στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου και ανάβουν ένα κερί. Ύστερα στρίβουν τη γωνία και στέκονται στον πίνακα ανακοινώσεων για να δουν ποιος απεδήμησε εις Κύριον.


Είναι μιάμιση το μεσημέρι και σιγά σιγά οι ομάδες μαζεύονται στην πλατεία, όπου θα γίνει η τελική αναμέτρηση και θα αναδειχθεί ο μεγάλος νικητής.



Η Ιζόλα, η ηρωίδα μου, έχει ιδιαίτερη αγάπη στα περίεργα καπέλα, όπως γνωρίζετε. Το καπέλο-πασχαλίτσα της αντιδημάρχου με ενθουσίασε. Τόσο που φλερτάρω με την ιδέα να φτιάξω μια δραστηριότητα με πολυπρόσωπες εικόνες «Βρείτε την πασχαλίτσα», όπως τα βιβλία «Where is Wally?». Εσείς μπορείτε να την εντοπίσετε στην παραπάνω φωτογραφία;

Περισσότερες φωτογραφίες από τα Sourd Games μπορείτε να δείτε στο σάιτ του ΟΑΠΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου