8 Δεκ 2015

60 χρόνια Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά

Η Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά γίνεται εξήντα χρόνων. Θα γιορτάσει τα γενέθλιά της στην ετήσια τελετή απονομής των βραβείων του λογοτεχνικού διαγωνισμού. Φέτος το γεγονός συμπίπτει με τα γενέθλια της Αγγελικής Βαρελλά, που είναι η ψυχή της Συντροφιάς και πρόεδρος μετά την Τατιάνα Σταύρου επί σειρά ετών, και διοργανώνεται από το καινούργιο Διοικητικό Συμβούλιο, στο οποίο -επιτέλους!- υπάρχει και μία εικονογράφος.
Χρόνια πολλά, Συντροφιά!
Το δώρο μου για τα εξηκοστά γενέθλια της Συντροφιάς είναι η αφίσα και η πρόσκληση της γιορτής.




Γιατί τσαγιέρα; 
Παραδοσιακά η ΓΛΣ προσκαλεί τα μέλη της για τσάι και κοπή πίτας στις αρχές του χρόνου. Σαντουιτσάκια, βουτήματα, λεμόνι, γάλα, πετσετάκια, τσαγιέρες, γαλατιέρες... Προσωπικά προτιμώ εσπρέσο με ένα δυο μπισκότα κανέλας. Όμως πηγαίνω στα τσάγια της Συντροφιάς, γιατί είναι μία ευκαιρία για ευχάριστη συνεύρεση.
Σε κάποια ταραγμένη εποχή, πριν από τρία τέσσερα χρόνια, βγήκε κάποιος και είπε ότι η Συντροφιά αποτελείται από κάτι κυρίες που δίνουν τσάγια. Δεν ήταν κακό αυτό που είπε. Ελλιπές, αλλά όχι κακό. Ίσα ίσα που πρόσφερε μια ωραία ιδέα. Φτάνει να μπορείς να σατιρίζεις τον εαυτό σου.
Λοιπόν και τσάγια δίνουμε, και τσάγια πίνουμε, και άμα μας αρέσει, φοράμε και την τσαγιέρα καπέλο!


  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου