5 Νοε 2015

Καφέ της Πολυγλωσσίας, Κοζάνη, Νοέμβριος 2015


Κρύο κρύο, καιρός για δύο. Το ζευγάρι της αφίσας που έφτιαξα για το 1ο Καφέ Πολυγλωσσίας που θα γίνει στα ΤΕΙ Κοζάνης στις 11 Νοεμβρίου, πίνει καφέ και είναι τυλιγμένο μ' ένα πολύ μακρύ κασκόλ. Το κασκόλ είναι πλεγμένο από ελληνικές, αλβανικές, αραβικές, ρωσικές και σερβικές λέξεις όπως επαφή, επικοινωνία, πλουραλισμός, διαφορετικότητα, πολιτισμός, γλώσσες, ιστορία, διαδρομές, ταξίδι, γέφυρες που μας φέρνουν κοντά τον έναν στον άλλον και στον πολιτισμό της ενσυναίσθησης.

Η Κοζάνη είναι μια πόλη που ιστορικά έχει αγκαλιάσει πρόσφυγες, παλινοστούντες και ξένους. Με ιδιαίτερη φροντίδα έχει αγκαλιάσει τους ξένους φοιτητές που ήρθαν από τη Συρία, την Ινδία, το Πακιστάν, την Αίγυπτο. Είναι φιλόξενη και διαπολιτισμική και ψάχνει τρόπους να γίνει ακόμα πιο φιλόξενη και ανοιχτή στους γείτονές της. Τη γνώρισα με αφορμή την 1η Γιορτή Πολυγλωσσίας που έγινε τον Ιούνιο και ήταν η αρχή μιας όμορφης φιλίας. 
(Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα και να δείτε φωτογραφίες από την 1η Γιορτή Πολυγλωσσίας Κοζάνης, πατήστε ΚΛΙΚ).
Αυτή είναι η δεύτερη φορά που συνεργαζόμαστε στο πλαίσιο των κοινών μας απόψεων, θέσεων και οραμάτων. Και θα τριτώσουμε! Καλά να είμαστε κι έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε!

Το 1ο Καφέ Πολυγλωσσίας στα ΤΕΙ Κοζάνης οργανώνεται από τον Οργανισμό Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας του δήμου Κοζάνης με πρωτοβουλία της προέδρου και αντιδημάρχου πολιτισμού Φάνης Φτάκα. Επιστημονική υπεύθυνη είναι η... σεσημασμένη για τις πολυγλωσσικές δραστηριότητές της Αργυρώ Μουμτζίδου.

Αυτοί οι δύο, αν δεν είναι ήδη ζευγάρι, θα γίνουν σύντομα.
Μεγεθύνετε την εικόνα για να δείτε την... πλέξη του κασκόλ.

Θέλω να ευχαριστήσω την Αγάπη Αλτίνη και τη Σταυρούλα Ταβουλτζίδου, καθηγήτριες των ΤΕΙ Κοζάνης, που με βοήθησαν στο... πλέξιμο του κασκόλ. Χάρη στη φροντίδα τους μεταφράστηκαν ταχύτατα οι λέξεις-κλειδιά.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου