1 Μαΐ 2015

Στα σχολεία της Λευκάδας-Τέταρτη μέρα

Τέταρτη μέρα
30 Απριλίου στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης Λευκάδας

Το ΕΕΕΕΚ Λευκάδας από το cover photo του στο Facebook


Καμιά φορά, όχι πάντα, πριν μπω σε κάποιο σχολείο που μ' έχουν προσκαλέσει, νιώθω λίγο τρακ. Σχεδόν αμέσως αντανακλαστικά μου έρχεται στο νου μια φράση από τη Φιλομένα Μαρτουράνο «Τα παιδιά είναι παιδιά» και το τρακ κάνει φτερά.
Το σκίτσο είναι κοινή γλώσσα για όλους, όπως είναι το χαμόγελο, το ανάλαφρο άγγιγμα στον ώμο ή το χτύπημα στην πλάτη, η μαγική λέξη «μπράβο» που δίνει καινούργια δύναμη. Και γιατί, δηλαδή, τα παιδιά με ειδικές ανάγκες να διαφέρουν, σ' αυτά τουλάχιστον, από τα υπόλοιπα; «Τα παιδιά είναι παιδιά».
Μπήκα στην τάξη που με περίμεναν καθισμένοι γύρω από ένα τραπέζι. Όλα αγόρια στην εφηβεία ή και λίγο μεγαλύτερα. Συστηθήκαμε και χαιρέτησα τον καθένα με χειραψία. Είδαμε μερικές εικόνες στην οθόνη σαν ταινία κι ύστερα ζωγραφίσαμε.
Οι εικόνες που έβλεπα να σχηματίζονται στο χαρτί μ' έκαναν να σκέφτομαι πως ο όρος «άτομα με ειδικές δεξιότητες» είναι πολύ σωστός.
Δεν επιτρέπεται να αναρτήσω φωτογραφίες των παιδιών. Υποχρεωτικά θα το σεβαστώ. Το καμάρι και το φωτεινό χαμόγελο της ικανοποίησης καθώς δείχνουν στον φακό τις ζωγραφιές τους μένει στις φωτογραφίες του αρχείου, στη μνήμη μου και στην καρδιά μου.

Νοητική υστέρηση

Σύνδρομο Down

Σύνδρομο Down

Κώφωση και άλλα θέματα

Αυτισμός



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου