9 Ιουν 2014

2η Γιορτή Πολυγλωσσίας στη Θεσσαλονίκη

H 2η Γιορτή Πολυγλωσσίας, ο νέος θεσμός της Θεσσαλονίκης, που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το TV100, έγινε στις 30-31 Μαΐου και 1 Ιουνίου, με ομιλίες, εργαστήρια και ποικίλες δράσεις.
Είχα τη χαρά να σχεδιάσω την αφίσα της Γιορτής καθώς και την αφίσα του Καφέ της Πολυγλωσσίας με την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Συνεργάστηκα με τον Ηλία Ταμπακέα, που είναι εξαιρετικός σκιτσογράφος, γελοιογράφος, μεγάλος δάσκαλος και... ειδικός καιλοιπαλόγος.

Η αφίσα που σχεδίασα από κοινού με την Ηλία Ταμπακέα για τη 2η Γιορτή Πολυγλωσσίας

Η αφίσα που σχεδίασα για το Καφέ της Πολυγλωσσίας



Οι αφίσες, τυπωμένες έγχρωμες, τοποθετήθηκαν στον χώρο της Γιορτής, στο νέο Δημαρχείο, σε διάφορα σημεία. Για λόγους οικονομίας εκτυπώθηκε περιορισμένος αριθμός έγχρωμων αντιτύπων. Κυκλοφόρησαν πολλά ασπρόμαυρα αντίτυπα που τοποθετήθηκαν μπροστά από τα περίπτερα των χωρών που συμμετείχαν στη Γιορτή και σε άλλα σημεία. 

Η 2η Γιορτή Πολυγλωσσίας ήταν σημαντική εμπειρία και θεωρώ τιμή μου τη συμμετοχή μου σ' ένα τέτοιο σπουδαίο γεγονός που ένωσε γλώσσες και πολιτισμούς με συνέπεια, σοβαρότητα και χαρά. Το θέμα της εισήγησής μου ήταν ο Λευκάδιος Χερν, ο οικουμενικός άνθρωπος που υπήρξε γέφυρα τόπων και πολιτισμών μεταξύ Ανατολής και Δύσης, κορυφαίος συγγραφέας για τους Ιάπωνες και πρεσβευτής του ιαπωνικού πολιτισμού στη Δύση. 


Η Αργυρώ Μουμτζίδου, υπεύθυνη του Καφέ της Πολυγλωσσίας,
προλογίζει την εισήγησή μου για τον Λευκάδιο Χερν.

Στιγμιότυπο από την εισήγηση για τον Λευκάδιο Χερν.


Στο πλαίσιο της δεύτερης Γιορτής Πολυγλωσσίας οργανώθηκε ένα εργαστήρι κόμικς για τους μικρούς φίλους της γιορτής, που το παρακολούθησαν παιδιά και όχι μόνο.

 Στιγμιότυπα από το εργαστήριο κόμικς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου