28 Μαΐ 2014

Αφίσα για το «Καφέ της Πολυγλωσσίας»

Στο πλαίσιο της 2ης Γιορτής Πολυγλωσσίας της Θεσσαλονίκης, που θα γίνει στις 30-31 Μαΐου και 1 Ιουνίου, θα λειτουργήσει το Καφέ της Πολυγλωσσίας. Σχεδίασα την αφίσα του φετινού Καφέ της Πολυγλωσσίας (έβαλε και ο Ηλίας το χεράκι του) και θα πάρω μέρος με ομιλία για τον αγαπημένο μου συγγραφέα Λευκάδιο Χερν, που γεφύρωσε τόπους και πολιτισμούς.

Αγαπητοί φίλοι της Θεσσαλονίκης, κάθε ταξίδι μου στη Θεσσαλονίκη γίνεται με μεγάλη χαρά και συγκίνηση, γιατί είναι η πόλη της καρδιάς μου. Για την αναχώρηση, ας μη μιλήσω καλύτερα, γιατί πάντα είναι στενάχωρη. Είναι η πολύχρωμη και πολύγλωσση πόλη, με την αρχοντική μακεδονίτικη φιλοξενία, την απίστευτη ομορφιά, που όσοι την αγαπάμε την απολαμβάνουμε όσο κι αν την κρύβουν τόνοι από μπετόν, και που το μέτρο της είναι ο άνθρωπος. Ακόμα!
Αυτό το ταξίδι είναι διπλή χαρά γιατί συνδυάζει την πόλη της καρδιάς μου με τον συγγραφέα της καρδιάς μου, τον Λευκάδιο Χερν. Η ευγενική πρόσκληση του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Καφέ της Πολυγλωσσίας με κάνει περήφανη και μου έδωσε μεγάλη χαρά. Γι' αυτό και η αφίσα του φετινού Καφέ της Πολυγλωσσίας σχεδιάστηκε τόσο χαρούμενα. Θεωρώ ότι είναι από τις καλύτερες δουλειές που έχω κάνει.
Θα χαρώ ιδιαίτερα να συναντηθούμε στο φουαγιέ του Νέου Δημαρχιακού Μεγάρου (Βασιλέως Γεωργίου 1), αυτή την Παρασκευή στις 9 το βράδυ. Θα ήθελα να γνωριστούμε από κοντά, να ζωντανέψουμε τη διαδικτυακή επαφή μας, και να κάνουμε τα like και τα share μια όμορφη συζήτηση και ζεστές χειραψίες και -ε, γιατί όχι- ένα τσιπουράκι.


Η αφίσα για τη 2η Γιορτή Πολυγλωσσίας

Επιστημονική υπεύθυνη του Καφέ της Πολυγλωσσίας η Αργυρώ Μουμτζίδου, που είχα τη χαρά να γνωρίσω πριν από λίγους μήνες στη Θεσσαλονίκη και να μιλήσουμε γύρω από πολλά θέματα κατ' ιδίαν αλλά και στη ραδιοφωνική εκπομπή της «Θεσσαλονίκη Πολύγλωττη Πόλις» στο Star Classic Radio.


Ευχαριστώ τον Ηλία Ταμπακέα για τις συμβουλές του στην επεξεργασία των λεπτομερειών της αφίσας. Οι μικρές λεπτομέρειες απογειώνουν το σύνολο και ο Ηλίας είναι μεγάλος δάσκαλος! 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου