18 Αυγ 2012

Συλλέκτης σπάνιων κόμικς

επιτραπέζιο παιχνίδι μόνο με κάρτες

Οι κάρτες

Οι κανόνες
Είσαι συλλέκτης κόμικς και ψάχνεις να βρεις σπάνια τεύχη. Συγκέντρωσε 20 αστέρια και κέρδισε το παιχνίδι.
Χρειάζεσαι ένα ζάρι κι από ένα χαρτί και μολύβι για να σημειώνει κάθε παίκτης τους βαθμούς του. Τοποθέτησε τις κάρτες σε μία στοίβα με την όψη προς τα κάτω. 
Οι παίκτες συνεννοούνται ποιος θα παίξει πρώτος. Ο πρώτος παίκτης σηκώνει μία κάρτα. Αν είναι εξώφυλλο κόμικς, την κρατάει. Με τον ίδιο τρόπο παίζουν και οι υπόλοιποι παίκτες. 
Όταν σηκώσεις κάρτα Μονομαχία, μπορείς να καλέσεις έναν από τους συμπαίκτες σου σε μονομαχία. Αν κερδίσεις, θα του αφαιρέσεις κάρτες 3 αστεριών. Κερδίζεις τους βαθμούς και τους σημειώνεις στο χαρτί σου, αλλά επιστρέφεις τις κάρτες στην στοίβα με τις υπόλοιπες. Αν όμως χάσεις, θα σου αφαιρέσει εκείνος κάρτες 3 αστεριών. Θα σημειώσει τους βαθμούς στο χαρτί του και θα επιστρέψει τις κάρτες στη στοίβα με τις υπόλοιπες. Οι παίκτες που μονομαχούν ρίχνουν το ζάρι τρεις φορές και αθροίζουν τις ζαριές τους. Νικητής της μονομαχίας είναι αυτός που έφερε το μεγαλύτερο άθροισμα.
Νικητής του παιχνιδιού είναι ο παίκτης που συγκέντρωσε πρώτος 30 αστεράκια.


Το παιχνίδι «Συλλέκτης σπάνιων κόμικς» δημοσιεύτηκε αργότερα στο περιοδικό Συνεργασία σε παραλλαγή με πίνακα διαδρομής και διαφορετικούς κανόνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου