7 Απρ 2017

Παραμύθια, μύθια, αλήθεια-παρουσίαση στη Λάρισα



Ταξιδάκι στη Λάρισα για την παρουσίαση του βιβλίου «Παραμύθια, μύθια, αλήθεια» της Ευδοκίας Ποιμενίδου Χατζηδημητρίου με εικονογράφηση δική μου. Η εκδήλωση είχε μεγάλη επιτυχία, παρόλο ένα απογευματινό μπουρίνι απείλησε για λίγο τα σχέδιά μας. 

Το μπουρίνι όχι μόνο δεν εμπόδισε τον μικρό ποδηλάτη έξω από το Ουήλ
να απολαύσει το παιχνίδι του, αλλά του έδωσε περισσότερη χαρά.

Η ομιλία της Ελένης Χριστούλα-Πατελοδήμου ήταν μια επιστημονική προσέγγιση του λαϊκού παραμυθιού και του βιβλίου με τρόπο άμεσο και ζωντανό. Τη διάβασε ο Αργύρης Γιουρούκης, γιατί η ίωση της Ελένης τελικά δεν αστειευόταν καθόλου και την κράτησε παρά τη θέλησή της στο σπίτι. Το θέμα της ομιλίας μου ήταν ο τρόπος που προσέγγισα εικονογραφικά το λαϊκό παραμύθι μέσα από την πεποίθηση ότι η παράδοση δεν είναι κάτι παλιό που διασώζει η νοσταλγία. Παράδοση είναι η ζωντανή μνήμη.

Το εξώφυλλο του βιβλίου

Ο συντονισμός ήταν εξαιρετικός και η. Η αφήγηση των παραμυθιών σε ντοπιολαλιά από τις δύο εκπαιδευτικούς είχε μεγάλο ενδιαφέρον, γιατί θύμισε στους παλιότερους και γνώρισε στους νεότερους τον τρόπο που ακούγονταν κάποτε τα παραδοσιακά παραμύθια.

Η συγγραφέας Ευδοκία Ποιμενίδου-Χατζηδημητρίου
κλείνει την παρουσίαση με μία μικρή ομιλία.



Η εκδήλωση έκλεισε με συγχαρητήρια, αφιερώσεις και κέρασμα πολύ ταιριαστό στην ατμόσφαιρα του βιβλίου: σπιτικό χαλβά και γλυκό κουταλιού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου