30 Νοε 2015

Η φαντασία είναι εφόδιο για την κατάκτηση της γνώσης-Στα σχολεία




Οι επόμενες δύο μέρες ήταν αφιερωμένες στα παιδιά. Πήγαμε στα σχολεία και έγινε χαμός. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν κι εμείς επίσης.
Η Αγγελική Βαρελλά κατέκτησε τα παιδιά της πέμπτης και της έκτης τάξης με τον μοναδικό, απολύτως δικό της τρόπο να μιλάει στις καρδιές τους και να παίρνει απαντήσεις πρωτότυπες, ευαίσθητες, ευφιείς και γεμάτες ομορφιά.
Η Ιωάννα Μπακιρτζή-Μπαμπέτα ζωντάνεψε τους ήρωες των παραμυθιών και τα παιδιά νίκησαν πολλές φορές τον κακό λύκο.
Εγώ έδειξα στα παιδιά της τρίτης και της τέταρτης τάξης πώς να φτιάχνουν κόμικς. Με ένα απλό σενάριο, όπως είναι η διαδικασία του πρωινού μας ξυπνήματος, και με λίγα ή περισσότερα καρέ είναι εύκολο να φτιάξεις ένα ολοσέλιδο κόμικς.



Βέβαια πρέπει να πω ότι σε κάθε σχολείο που επισκεφθήκαμε την παράσταση έκλεψε η Αγγελική Βαρελλά. Έχει το χάρισμα να μπαίνει στις καρδιές μικρών και μεγάλων με τη γλυκύτητα, την ευγένεια, την απλότητα και την αγάπη της. 
Όταν φτάναμε στα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί υποδέχονταν μια συγγραφέα-θρύλο και όταν φεύγαμε εύχονταν το «καλή αντάμωση» σε μία αγαπητή φίλη!

Αριστερά η Αγγελική Βαρελλά στην τάξη με τα παιδιά. Δεξιά η αντιδήμαρχος πολιτισμού Φάνη Φτάκα κάθισε ανάμεσα στα παιδιά για να παρακολουθήσει την Αγγελική Βαρελλά.

Μπορείτε να πάρετε περισσότερες πληροφορίες για το τριήμερο δράσεων στην Κοζάνη και να δείτε πολλές φωτογραφίες στο άρθρο μου 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου