16 Μαΐ 2015

Η φαντασία πάει σχολείο κι εμείς σας ευχαριστούμε και γυρνάμε σπίτι

Τετάρτη 13 Μαΐου
Όταν τελείωσε η ημερίδα και το γεύμα που παρέθεσαν οι διοργανωτές ήρθε η ώρα των αναμνηστικών φωτογραφιών. Δεν ήμουν ιδιαίτερα... φωτογραφικός τύπος αυτές τις μέρες. Ελάχιστες φωτογραφίες τράβηξα και ελάχιστες φωτογραφίες βγήκα. Την αναμνηστική όμως δεν θα την έχανα. Στάθηκα όπως όλοι οι άλλοι και περίμενα χαμογελαστή το πουλάκι.
Το πουλάκι όμως δεν ήταν ένα, αλλά πολλά.
Απέναντί μας στεκόταν ένας εξυπηρετικότατος κύριος, που φορτωμένος με διάφορα κινητά έλεγε «τυρί» και τραβούσε φωτογραφίες χρησιμοποιώντας με τη σειρά τα κινητά που κρατούσε. Χαμόγελα και κλικ!


Ύστερα από τα χαμόγελα, ήρθαν οι εγκάρδιοι αποχαιρετισμοί, οι θερμές ευχαριστίες, οι ευχές για καλή αντάμωση, η γλυκιά μονοτονία του ταξιδιού της επιστροφής και η νοσταλγία για τις τέσσερις πανέμορφες μέρες που περάσαμε στην Καστοριά.
Μακεδονία! Που θα πει φιλοξενία ζεστή και αρχοντική και... μπερεκέτι.
Θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές, την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, τους Δήμους Καστοριάς, Άργους Ορεστικού και Νεστορίου (δήμαρχε, θα μας μείνεις αξέχαστος!), τους σχολικούς συμβούλους καθώς και όλους όσους μας φιλοξένησαν, μας περιποιήθηκαν, μας ξενάγησαν και μας φρόντισαν με καλή καρδιά και εύθυμη διάθεση σε μια άψογη διοργάνωση.
Εύχομαι η φαντασία να πηγαίνει σχολείο στην Καστοριά για πολλά πολλά χρόνια ακόμα και ν' ανταμώσουμε ξανά!


Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα φιλαναγνωσίας «Η φαντασία πάει... σχολείο» στο esos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου