25 Μαΐ 2015

ΙΖΟΛΑ - Το άλτερ έγκο


Η Ιζόλα και ο κόσμος της γεννήθηκαν μέσα στην ισοπεδωτική εποχή της κρίσης από τη βαθιά και ακλόνητη πεποίθηση ότι ο μόνος τρόπος να αντισταθείς σ' αυτή τη βαριά και αντιδημιουργική εποχή, στην καινούργια κατοχή που γκρεμίζει και αφανίζει, είναι να κάνεις δημιουργικά πράγματα. Το πνεύμα της είναι αισιόδοξο ακόμα και όταν το χιούμορ της είναι μαύρο. Ο τρόπος έκφρασής της είναι το απλός, ελεύθερος, εναλλακτικός και εντέλει λυτρωτικός. 

Η Ιζόλα δεν είναι άνθρωπος. Είναι το άλτερ έγκο μου σε καρτούν. Γι' αυτό και δηλώνει: «Ό,τι είναι η Σώλου για το παιδικό είμαι εγώ για το άλλο».

Γεννήθηκε στις αρχές του 2013. Μέχρι σήμερα έχει φτιάξει κόμικς, καρτούν, αφίσες, φανζίν, έχει δημοσιεύσει στην «Ελευθεροτυπία», έχει πάρει μέρος σε συλλογικές εκδόσεις, σε εκθέσεις, στο Comicdom κι έχει κάνει δύο ατομικές εκθέσεις. 
Πολύ σπουδαία όλα αυτά. Ναι, αλλά το απογειωτικό είναι ότι γίνονται σε ευχάριστη, ανάλαφρη και δημιουργική ατμόσφαιρα.


Στις 9 Φεβρουαρίου 2014 γιόρτασε τα γενέθλιά της. Έγινε ενός χρόνου. Ενός χαρούμενου και δημιουργικού χρόνου.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΗΣ ΙΖΟΛΑΣ


Τον Απρίλιο του 2014 πήρε μέρος στη δράση Make Art που οργάνωσε το περιοδικό Parallaxi κι έκανε ατομική έκθεση στη Θεσσαλονίκη, στο παραδοσιακό Καφενείο το Λούξ.

Η ΠΡΩΤΗ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΙΖΟΛΑΣ


Πήρε μέρος στο Comicdom 2014, στις αυτοεκδόσεις, με τα φανζίν «Μαύρη Τρύπα» και «Ιπτάμενος και Ανεξέλεγκτος» και εφτά αφισάκια.Στις 9 Φεβρουαρίου 2015 γιόρτασε τα δεύτερα γενέθλιά της. Δύο χαρούμενα και δημιουργικά χρόνια!

ΤΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΗΣ ΙΖΟΛΑΣ


Άρχισε να εκθέτει σελίδες από τα περίφημα μπλοκάκια της στο διαδίκτυο. Sketchbook 2013Sketchbook 2014. Το πρώτο μπλοκάκι του 2015 μπορείτε να το δείτε σε βιντεάκι.

Sketchbook 2015


Στις 20 Απριλίου του 2015 εγκαινιάστηκε η δεύτερη ατομική έκθεση της Ιζόλας στο Συνεργατικό Κοινωνικό Καφενείο «Περιμπανού» και κράτησε μέχρι τις 20 Μαΐου.

Δεν έχω φτιάξει βιντεάκι ακόμα. Για να δείτε περισσότερα
για τη δεύτερη ατομική έκθεση της Ιζόλας, πατήστε


Τον Ιούνιο ντύθηκε με την παραδοσιακή κοζανίτικη φορεσιά πρωταγωνιστώντας στην αφίσα της 1ης Γιορτής Πολυγλωσσίας Κοζάνης και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές.


Αυτά κι άλλα πολύ περισσότερα μπορείτε να δείτε στο μπλογκ της Ιζόλας


Ο ζωγράφος Σωτήρης Θεριανός μου είπε μία πολύ σημαντική κουβέντα: «Έτσι πρέπει να γίνεται. Να καλπάζει ο νους. Γιατί αν σταματήσεις, μπορεί και να νομίσεις ότι είσαι διάσημος. Ενώ αν καλπάζεις, το πολύ πολύ να τρακάρεις με κάνα τοίχο. Ε, και τι έγινε;».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου