23 Απρ 2015

Ομιλία για τον Λευκάδιο Χερν στο πλαίσιο της έκθεσής μου «Δυο χρόνια Ιζόλα»


Ευχαριστώ όλους τους φίλους που τίμησαν με την παρουσία τους την παρουσίαση «Η ζωή και το έργο του Λευκάδιου Χερν-Η οδύσσεια ενός ελεύθερου πνεύματος».



Σας μεταφέρω την εμπειρία της χτεσινής βραδιάς με ένα απόσπασμα από το σχόλιο που έγραψε ο φίλος Τρύφων Ευαγγελίδης Tryphon Evangelidis:
«Εξαιρετική εμπειρία. Μια πληρέστατη παρουσίαση, θαυμάσια δομημένη και συνδυασμένη με αξιόλογη φωτογραφική τεκμηρίωση, του Λευκάδιου Χερν, αυτής της παγκόσμιας εμβέλειας μορφής, από τη μοναδική Τέτη μας. Ήξερα κάποια πράγματα γι' αυτόν τον σπουδαίο άνθρωπο, που η διαδρομή του, με όσες έννοιες σηματοδοτεί αυτή η λέξη, μου έφερε στον νου τον Οδυσσέα, γιατί κι αυτός "πολλών ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνω, πολλά δ' ο γ' εν πόντω πάθεν άλγεα ον κατά θυμόν" (Οδύσσεια, α΄, 3-4). Κι όταν τέλειωσε η παρουσίαση, είχα μάθει πάρα πολλά και εξαιρετικά ενδιαφέροντα, που σκοπεύω να εμπλουτίσω διαβάζοντας τα δυο από τα τρία βιβλία του που έχει μεταφράσει η φίλη μας: Το "Κόττο" που αγόρασα και το "Ιαπωνικό μωσαϊκό" που μου χάρισε εκείνη με μια θερμή αφιέρωση. Σημαντική ήταν και η συμβολή του Ηλία Ταμπακέα που επιμελήθηκε το φωτογραφικό μέρος της παρουσίασης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου