25 Νοε 2016

«Επάγγελμα σκιτσογράφος» στη Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης



Οι φετεινές παρουσιάσεις που οργανώνει κάθε χρόνο ο Ηλίας Ταμπακέας στη Σχολή Ορνεράκη ξεκίνησαν με την Τέτη, την Ιζόλα και τα πάντα όλα...
Ήμουν η πρώτη κεφάτη καλεσμένη του κεφάτου Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης για τη χρονιά 2016-2017. Θέμα της παρουσίασής μου; «Επάγγελμα σκιτσογράφος». Εφημερίδες, περιοδικά, εικονογραφήσεις, κόμικς, αφίσες, μυστικά, ετσετερά-ετσετερά, η Ιζόλα και τα πάντα όλα.
Η αίθουσα γέμισε από φίλους και σπουδαστές της σχολής. 




Ευχαριστώ τον Τρύφωνα Ευαγγελίδη για το σχόλιό του:
«Απόψε πέρασα πολύ όμορφες στιγμές στην παρουσίαση της ξεχωριστής μου φίλης Τέτης Σώλου που έγινε στο Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης aka ΚΕφαΤΟ. Η Τέτη, με συμπαραστάτη τον εκλεκτό και καταξιωμένο δημιουργό, δάσκαλο νέων και εκκολαπτόμενων καλλιτεχνών και φίλο Ηλία Ταμπακέα, ξετύλιξε για χάρη μας ολόκληρο το νήμα της πολυτάλαντης σταδιοδρομίας της. Δικηγόρος, σκιτσογράφος, εικονογράφος και καλλιτεχνική επιμελήτρια βιβλίων περιοδικών και άλλων εντύπων, συγγραφέας, μεταφράστρια και μητέρα/δημιουργός της αμίμητης Ιζόλας. Ας με συγχωρήσει αν παρέλειψα κάποιες από τις ιδιότητες της. Οφείλω να ομολογήσω ότι παρόλο που εδώ και κάμποσο καιρό με τιμά με την φιλία της δεν είχα συνειδητοποιήσει απόλυτα το εύρος των δραστηριοτήτων της. Επακολούθησε συζήτηση και απάντηση της Τέτης σε ερωτήσεις των παρισταμένων και η βραδιά έκλεισε, για κάποιους από μας που μείναμε, με κατ' ιδίαν κουβέντα συνοδεία θεσσαλικού τσίπουρου που μας πρόσφερε η γλυκύτατη και εξαιρετικά φιλόξενη Ελένη Ορνεράκη κάτω από τα ψηλά ταβάνια του θαυμάσιου κτηρίου που στεγάζει το Κέντρο και που μου θύμισαν το σπίτι στο οποίο γεννήθηκα. Θεωρώ ότι το ΚΕφαΤΟ υπό την καθοδήγηση του Σπύρου Ορνεράκη και των συνεργατών του αποτελεί κυψέλη και φυτώριο νέων δημιουργών».


Από το σάιτ της σχολής Ορνεράκη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου