23 Νοε 2015

Η φαντασία είναι εφόδιο για την κατάκτηση της γνώσης-δράσεις στην Κοζάνη


Όπως σας έχω ξαναπεί, το σενάριο είναι: φτιάχνω την αφίσα, ύστερα φτιάχνω τα μπαγκάζια μου και κατόπιν αναχωρώ. Αυτή τη φορά ταξιδεύω συντροφιά με δύο εκλεκτές συγγραφείς λογοτεχνίας για παιδιά, την Αγγελική Βαρελλά και την Ιωάννα Μπακιρτζή-Μπαμπέτα. Προορισμός μας η Κοζάνη. 
Ο Δήμος Κοζάνης, ο Οργανισμός Αθλητισμού-Πολιτισμού και Νεολαίας (ΟΑΠΝ) Δήμου Κοζάνης και η αντιδήμαρχος πολιτισμού κ. Φάνη Φτάκα μας προσκάλεσαν για ένα τριήμερο δράσεων με παιδιά και με μεγάλους.

Το πρόγραμμα
Πρώτη ημέρα, 25 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα στο Κοβεντάρειο, με τις ομιλίες μας προς τους εκπαιδευτικούς και τους σπουδαστές των ΤΕΙ θα προσεγγίσουμε το θέμα "Η φαντασία είναι εφόδιο για την κατάκτηση της γνώσης".
Δεύτερη και τρίτη ημέρα, 26 και 27 Νοεμβρίου θα πάμε σε δημοτικά σχολεία της Κοζάνης. Η Αγγελική Βαρελλά θα γνωριστεί με τον δικό της μοναδικό τρόπο με τα παιδιά, η Ιωάννα Μπακιρτζή-Μπαμπέτα θα ζωντανέψει ήρωες των παραμυθιών κι εγώ θα δείξω στα παιδιά πώς φτιάχνουμε κόμικς.

Χαίρομαι πολύ που θα ξαναβρεθώ στην Κοζάνη. Το καλοκαίρι έφυγα με τις καλύτερες εντυπώσεις. Αισθάνομαι σαν να πηγαίνω σε γνωστό και αγαπημένο τόπο όπου με περιμένουν φίλοι. Μπορώ να θυμηθώ με κάθε λεπτομέρεια τη διαδρομή από το Ερμιόνειο στο Κοβεντάρειο και στο σχολείο "Χαρίσιος Μούκας" και ποιο από τα καφέ στον ανηφορικό δρόμο φτιάχνει τον εσπρέσο που μου αρέσει.
Με ενθουσιάζει να φτιάξω κόμικς με τους μικρούς καλλιτέχνες. Ξέρω ότι θα βγουν όμορφα πράγματα. Τα παιδιά έχουν πολύ πρωτότυπες ιδέες, τόσο ξεκάθαρες και αφοπλιστικές που δεν παύουν να μας εκπλήσσουν, αλλά και να μας ανανεώνουν. Γιατί τα παιδιά είναι καλλιτέχνες!
Οι ομιλίες στην Κοβεντάρειο Βιβλιοθήκη θα είναι οι διαφορετικές προσεγγίσεις τριών δημιουργών ενός ευρύτατου θέματος με πολύ ενδιαφέρον και θα χαρώ πολύ ν' ακολουθήσει συζήτηση που θα προσθέσει άλλες διαστάσεις και οπτικές. 

Κι ύστερα θα ξανασυζητήσουμε σε κάποια ζεστή γωνιά γεμίζοντας τα ποτήρια μας με τσίπουρο Βελβενδού και τραγανίζοντας ένα νόστιμο κοζανίτικο κιχί.

Το Δελτίο Τύπου από το σάιτ του ΟΑΠΝ Κοζάνης

Από το Kozanimedia





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου